آسیب شناسی تغذیه نوجوانان

به گزارش مجله سرگرمی، وقتی می گوییم بلوغ، منظورمان فقط تغییر خصوصیات جسمانی نیست؛ بلکه تغییر روحیات، خلق و خو و رفتار هم، هم زمان با بلوغ جسمانی از راه می رسند. نوجوان ها در این سنین حالات روحی مثل افسردگی، پرخاشگری، استقلال طلبی و تمایل به گوشه گیری را تجربه می نمایند. برای اینکه ارتباط تغذیه با حالات روحی نوجوانی را مورد آنالیز قرار

آسیب شناسی تغذیه نوجوانان

آسیب شناسی تغذیه نوجوانان

وقتی می گوییم بلوغ، منظورمان فقط تغییر خصوصیات جسمانی نیست؛ بلکه تغییر روحیات، خلق و خو و رفتار هم، هم زمان با بلوغ جسمانی از راه می رسند. نوجوان ها در این سنین حالات روحی مثل افسردگی، پرخاشگری، استقلال طلبی و تمایل به گوشه گیری را تجربه می نمایند. برای اینکه ارتباط تغذیه با حالات روحی نوجوانی را مورد آنالیز قرار دهید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید زیرا آنالیز ها نشان داده اند که بسیاری از اوقات، کمبودهای احتمالی مواد مغذی و یا عادات بد غذایی عامل شدت یافتن تنش های این دوران هستند.

نکته اول این است که حالات روحی دوره نوجوانی سرمنشا به وجود آمدن بعضی عادات غذایی است که امکان دارد در آینده هم ادامه داشته باشند. مثلا نوجوان مایل است اوقات بیشتری را بیرون از خانه و در جمع دوستانش بگذراند. آنها با هم به رستوران می رود و اغلب فست فودی را که مقرون به صرفه تر است انتخاب می نمایند، یعنی غذاهایی با انرژی بالا و ارزش غذایی پایین را وارد بدن می نمایند. ضمن اینکه نمی گردد جوان را از بیرون رفتن با دوستانش منع کرد چون او با این کار به یکی از احتیاجهای اصلی اش دراین دوران یعنی استقلال طلبی پاسخ می دهد.

از طرف دیگر، تعدادی از نوجوانان استرس های طولانی مدت را تجربه می نمایند که یکی از راه های رهایی و نجات از آنها (البته برای بسیاری از آدم ها) خوردن است، یعنی افراد بدون احتیاج خاصی فقط برای فرونشاندن اضطراب شان دست به خوردن تنقلات و شیرینی ها می زنند. البته شیرینی ها به طور طبیعی آرامش بخش اند ولی زیاده روی در مصرف شان باعث اضافه وزن و چاقی می گردد. از این رو، خانواده ها بهتر است که بدانند در ساعت هایی که نوجوان در خانه است، به خصوص موقع درس خواندن و تماشای فوتبال یا فیلم (که موقعیت های استرس زایی هم به تعداد می آیند) به جای چیپس، پفک و شیرینی، خوراکی های مفیدی مثل میوه های تازه را در اختیارشان بگذارند، البته اگر نوجوان خود به سراغ میوه نمی رود، می توانند انواع میوه های فصل و سبزیجاتی مثل خیار، گوجه فرنگی و کاهو را به صورت پوست کنده و قطعه قطعه شده در اختیارشان قرار دهند تا مثل چیپس و پاپ کورن، راحت آنها را در دهان بگذارند و بخورند

. یادتان باشد که هدف نوجوان از خوردن رسیدن به آرامش است، پس چه بهتر که ما مواد غذایی مفیدی را در اختیارش قرار دهیم که هم میل به خوردن را تامین کند و هم ویتامین ها و مواد مغذی مورد احتیاجشان را به آنها برساند. ضمناً، بهتر است برای کاهش اضطراب، کمتر از ادویه جات در هنگام خوردن غذاهایشان استفاده نمایند (بسیاری از نوجوانان عادت دارند در هنگام خوردن مرغ سوخاری و یا پیتزا، فلفل سیاه و قرمز فراوانی به غذایشان می زنند) و سهم زیادی از وعده های غذایی شان را به خوراکی های تازه و کمتر فرآوری شده اختصاص دهند.

منبع: http://www.salamat.com

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159087

به "آسیب شناسی تغذیه نوجوانان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسیب شناسی تغذیه نوجوانان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید